Engüzekliler, Kurban Bayramından bu yana vefat eden 30 taziye için cem evinde bir araya geldi. Taziye ziyaretine Veli Ağbaba ve CHP yönetimi katıldı. 

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Engüzekliler Cem ve Kültür Evi’nde, bölge halkı; taziye için bayramın birinci günü bir araya geldi. Taziye ziyaretleri sabah saat 09.00’da başladı, saat 13.00’a kadar devam etti. Taziye ziyaretlerine Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katıldı.  

BU BAYRAM, 30 TAZİYE VAR

65 yaşında bankadan emekli, Engüzekliler Cem ve Kültür Evi Başkanı Zeynel Doğan, “Bizim geleneklerde ilk bayram çok önemlidir. 2023 Kurban Bayramından bu yana vefat edenlerin ilk bayramı olduğu için burada aileler taziyeleri kabul ediyor. Her aileye masa ayırıyoruz. O masalarda taziye sahipleri oturuyor. Başsağlığı vermek isteyenler masaları geziyor, ailelerin acılarını paylaşıyor. Bu yıl 30 taziyemiz var ve bugün 2 binden fazla kişi ağırladık. Önceki yıllarda taziye sahiplerinin evleri tek tek ziyaret edilip başsağlığı dilenirdi. Ama bu şekilde çok daha düzenli oldu. Bu vesile ile insanlar bir araya geliyor. Taziyeler bittikten sonra ailelere yemek ikramında bulunuyoruz. Tüm taziye sahiplerinin başı sağ olsun” şeklinde konuştu. 

BİN 500 KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Engüzeklilerin birlik ve beraberlik içinde olduğunu belirten Başkan Doğan, “Dilekte çok fazla Engüzekli yaşadığı için 2004 yılında halkımızın isteği ve desteği ile cem evini yaptık. Bin 500 kişiye hizmet veriyoruz. Toplum bana güvendi. Ben onları çok seviyorum onlar da beni seviyor. Karşılıklı bir güven oluştu. Birlik ve beraberliği bu cem evi ile sağlamlaştırdık. Abdal Musa Lokması, Hızır lokması, aşure gibi dini ve kültürel etkinliklerimizi burada yapıyoruz” dedi.

GÖNÜLLÜLER, TEMİZLİĞİ YAPIYOR

Gönüllülerin cem evinde işleri yaptığını belirten Doğan, “Suyumuzu devlet karşılıyor. Yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlandık. Bakanlığa taleplerimiz ilettik. Bakanlık herhalde sıra ile yapıyor. Zaman zaman ihtiyaçların karşılanacağı söyleniyor. Gönüllü olan arkadaşlarımız temizliği yapıyor. Vefat edenlerin mesajlarını üyelerimize gönderiyoruz. Taziyesi olan herkesi tek tek arayarak baş sağlığı diliyoruz. Taziye sonrası ve ailelerin toplu yemeklerini vermeleri için yer sağlıyoruz. Toplumumuzda cem evine çok fazla ilgi var” ifadelerini kullandı.