Zaviye, Heyiketeği, İbrahimpaşa ve Hacıderviş’e imar izni verildi. Sungur, Kaldırım, Sandıkkaya ve Gökyar mahallelerinde imar için çalışmalar devam ediyor.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, seçimden önce söz verdiği gibi Darende’de 2014’ten beri devam eden imar sorununu çözmeye başladı. Darende merkez Zaviye, Heyiketeği, İbrahimpaşa ve Hacıderviş mahallelerimizde yapı ruhsatı verildiğini açıklayan Bozkurt; Sungur, Kaldırım, Sandıkkaya ve Gökyar mahallelerinde imar uygulaması çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

4 MAHALLEYE YAPI İZNİ

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Alican Bozkurt’un yazılı açıklaması şöyle: “Bilindiği üzere Darende ilçemiz merkez mahallelerini; Zaviye, Heyiketeği, Sungur, Kaldırım, Sandıkkaya, Gökyar, İbrahimpaşa ve Hacıderviş kapsayan imar planlarında yaşanan ve 2014 yılından kaynaklanan yasal süreçlerden dolayı uzun süre inşai faaliyetlere izin verilememişti. Seçim öncesi vaatlerimiz arasında bulunan imar sorunları çözüm aşamasında, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereği; Zaviye, Heyiketeği, İbrahimpaşa ve Hacıderviş mahallelerimizde yapı ruhsatı (inşaat ruhsatı) verilmektedir. 

Sungur, Kaldırım, Sandıkkaya ve Gökyar mahallelerimizde de 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereği imar uygulaması çalışmaları devam etmektedir.

Konut ve iş yeri sayılarının artışı en kısa zamanda sağlanmış olup, hemşerilerimizin yaşam kalitesi ve konforu artırılmış olacaktır. Kamuoyuna saygılıyla duyurulur.”