Alican Bozkurt, dönemi resmen başladı. Belediyede devir teslim töreni yapılarak göreve başlayan Bozkurt, “Rozetlerimiz artık çekmeceye girer. Bizim için bundan sonra Darendeli var tüm hemşerilerimiz var” dedi. 

AHMET ÇAKIR/DARENDE 

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, mazbatasını alarak görevine başladı. Darende Belediyesi’nde yapılan devir teslim törenine eski-yeni belediye meclis üyeleri, vatandaşlar katıldı. Devir teslim törenine geçilmeden önce Darende Belediye binası önünde konuşmalar yapıldı.

ÖZKAN’DAN 5 YIL İÇİN TEŞEKKÜR 

İlk konuşmayı eski başkan İsa Özkan, yaptı. Herkesi selamlayarak konuşmasına başlayan Özkan, ilk olarak Bozkurt’u tebrik ederek eski meclis üyelerine teşekkür etti. Özkan, “Alican Bey’in Darende’ye çok güzel hizmet edeceğine ve şehir ileri götüreceğine inanıyorum. Şehre zarar vermeden, büyükşehirle irtibat halinde olacak. Büyükşehir’in de AK Parti’den olması buranın da aynı partiden olması Darende için ciddi bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Ben öncelikle 5 boyunca bizle emek çeken muhtarlarımıza, belediye meclis üyelerime ve bütün Darende halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Herkes destek olacak ki bu adam daha iyi hizmet etsin” şeklinde konuştu. Konuşma yaptıktan sonra Özkan, birlikte 5 yıl çalıştığı personele teşekkür ederek, plaket verdi.

“ROZETLERİMİZ ARTIK ÇEKMECEYE”

Herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bozkurt, “İsa Özkan’a canlı çalışan bir belediye bıraktığı ve yaptığı işlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. Benim gönlümde kaybeden yok; Darende kazandı. Darende’mizi bulunduğu yerden bir üst kademeye çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Değerli dostlarım seçim bitmiştir. Rozetlerimiz artık çekmeceye girer. Bizim için bundan sonra Darendeli var tüm hemşerilerimiz var. Kimlik farkı etnik köken gözetmeden bütün Darendelileri bize yardımcı olmaya, çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz. Muhtarlarımıza telefonumuz, kapımız ve tüm Darendelilere 24 saat açık; her an bize ulaşabilecekler. Biz büyükşehirle en üst şekilde Darende’nin hakkı olan hizmetleri alması için çalışacağız. Bu işi beraber yapacağız. İstişare edeceğiz. Halkımızın istediği verdiği kararları, uygulamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

Alican Bozkurt’un konuşmasından sonra eski ve yeni meclis üyeleriyle fotoğraf çekildi. Bozkurt, Özkan’a çiçek sunduktan sonra iki başkan makam odasına geçti.