Darende’de havaların güneşli olması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, çocuklar için tam bir bayram oldu. Kutlamalara çok yoğun katılım oldu.

 

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilk kutlaması Hükümet Konağı önünde yapıldı. Tören, Darende ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce’nin öğrencilerle beraber Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşundan sonra Ahmet Çokyaşar Ortaokulu müzik öğretmeni tarafından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Resmi kutlamadan sonra Darende Güreş Sahası’nda kutlamalar başladı. Güreş sahasına çok yoğun katılım oldu. Kutlamaların açılışı saygı duruşu ile başlayıp tüm konukların hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okutmasıyla devam etti.

OKULLAR TEK TEK SELAMLANDI

Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, konuşmasında katılanların 23 Nisan’ı kutlayarak, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitleri saygı minnet ile anıyorum. Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, halkı ve protokolü selamlayarak, 23 Nisan’ı kutladı. Kaymakam Gülyer, okulların isimlerini tek tek söyleyerek selamlayıp “hoş geldiniz” diyerek bayramlarını kutladı.

MİNİKLERDEN GÖSTERİ

Öğretmenler tarafından 23 Nisan’ın önemini belirten konuşmalar yapıldıktan sonra Ayşe Ilıcak Anaokulu minikleri “Yedi Bölge” gösterisi yaptı. Gösteriden sonra Hürriyet Bayramı şiiri okundu. Şiirden sonra Mehmet Akif Ersoy Anaokulu öğrencileri gösterilerini yaptı. “Hoş Geldin 23 Nisan” şiiri okundu. Cumhuriyet ilkokulu öğrencileri “Ay Yaldızlı Bayrağım” gösterisi yaptı. Okullar sırasıyla gösterilerini yaptı.

PROGRAMA KATILANLAR

Güreş sahasında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlamalarına; Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Darende ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi ince, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.