Genç Parti Malatya il başkanı Ahmet Turan Yalçın Malatya Organize sanayi bölgesinin atık suları Malatyayı zehirliyor diye açıklama yaptı.

Yalçın'ın açıklaması şu şekilde;

Malatya 1. ve 2. Organizede faliyet gösteren fabrikaların atıkları Aleni bir şekilde Şarnahan çayına Kanserojen Maddelerle Karışık Zehir Akıyor, Kuyudan Zehirli Buharlar Fışkırıyor..

Sahipsiz Malatya diyorlar ya demekki Bu onurlu malatya halkı çok haklıymış. Aylardır Malatya Yeşilyurt İlçesi bağlı Şanahan Mahallesi sınırları içinde bulunan çayda atık suların bölgeyi çok kötü etkilediği haberlerini takipçilerim tarafından yoğun mesajlar aldığım için bu gün bölgeye Gittim. Sayın Muhtarımız Müslüm AKBULU ve Mahalle Halkıyla bir bir görüştüm ve atık su mahalline Muhtar Müslüm AKBULUT ve vatandaşlarla birlikte gittiğimizde gördüğüm manzara ve etrafa yayılan anlatılması mümkün olmayan koku ve suyun buharaşarak çevreye verdiği zararı bizzat olay mahallinde yaşadım. Mahalle halkı sebze ekemez durumda kapı pencerelerini açamaz halde Yaşamlarını İdame Ettirmeye çalışıyor. Merak ediyorum bu hayati konu ile ilgili Malatya' nın Seçilmiş ve Atanmışları nerede neden ilgisiz ve duyarsızlık içerisindeler. Bir zahmet o şatafstlı döner koltuklarınızdan kalkın makam odalarınızdan çıkın Bizzat o fabrika atıklarının aktığı Şahnahana Şahnahan Çayına gidin. Sizi oylarıyla o makamlara getiren vatandaşlarla hem hal olun. Devlet memuru olduğu halde Seçim propağandaları esnasında Akp Belediye Başkan adayları ile Mahalle, Mahalle, kapı, kapı dolaşan Malatya Çevre Şehircilik il müdürü, 1 ve 2 organize sanayi müdürleri nerede, Malatya sivil Toplum Kuruluşları Ve Siyasi parti Temsilcileri nerede. Malatya Sahipsiz değil diye Bülent TÜFENKÇİ, Abdurrahman BABACAN, İnanç Sıraç Kara ÖLMEZTOPRAK hatta aramakla bir türlü ulaşılamayan İhsan KOCA, Akp İl Başkanı Namık GÖREN, Yeşilyurt Akp ilçe Başkanı Ramazan YAYLACI nerde, nerelerdeler, ne iş yaparlar, nelerin peşindeler. Muhtar Ve vatandaşlar çalmadık kapı arşınlamadıkları yol kalmamış ama sonuç kocaman bir HİÇ.! Sayın Valimize Millet Vekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Özellikle Sağlıktan, İnsan hayatından ve hastalıklardan çok daha iyi bilen ve anlayan Hekim hatta Profesör olan Yeşilyurt Belediye Başkanına Sesleniyorum lütfen bir zahmet gidin ve gerçekleri kendi gözlerinizle görün o kokuyu o havayı teneffüs edin, edinde bakalım o kadri şinas Şanahan Halkı neler yaşıyor görün.