CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya’da emekli derneklerinin başkanları ve temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ağbaba, “Emekli beslenemiyor, giyinemiyor. Emekli en son ceketi 10 yıl önce almış. Hakikaten içler acısı bir durum var. Emeklilerin insanca yaşama koşulları ortadan kalkmış durumda” dedi. 

EMEKLİLER İSYAN ETTİ: “AÇIZ”

Emekli derneklerinin başkanları ve temsilcileriyle bir araya gelen Ağbaba, emeklilerin sorunlarını dinledi. Emekli derneklerinin başkanları, emeklilerin zor durumda yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Açız” dediler. 

Emekliler, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba’dan ev talebinde bulunarak, “Aldığımız para ortada; ne alıp ne yiyip, içeceğiz. En büyük aldatmaca seyyanen zam. Promosyon olayı da aldatmaca. Emekli de gerekeni yapacaktır. Veli Ağbaba’nın yardımıyla inşallah iyi günler gelecek” dediler. 

“BİZE ‘10 BİN LİRAYLA GEÇİNİN’ DİYENLER, BU PARAYLA ÜÇ GÜN GEÇİNSİNLER”

Emekliler, “Bize ’10 bin lirayla geçinin’ diyenler. 10 bin lirayla üç gün geçirsinler. Rakamları göstererek aldatmaca yapıyorlar. Maaş artışı yok. Emekliler bunun farkına vardı. Bu seçimde emekliler özellikle Malatya’da gerekeni yapacaktır. Emeklinin yüzde 70’i 10 bin lira maaş alıyor, ev kirası 15 bin lira. Hangi babayiğit varsa gelsin geçinsin. Giydiğimiz ayakkabılar çocuklarımızın eksi ayakkabıları. Tamamen bir aldatmaca var. Bu oyun çözülmüştür, emekli AKP’ye gerekli ders verecektir. Devlet bankasında maaş alan çok fazla emekli yok, hepsi özel bankaya gitti. Herkes promosyonunu aldı. Devlet bankasında bir tane emekli kalmadı, hepsi özel bankalara geçti. Bizi seçimde kandırdılar. Zam vereceklerini söylediler, şimdi “Seneye” diyorlar. Artık bıktık. Çocuklarımızın yanında kalıyoruz. Eski dönemi arıyoruz. Doğalgazımız yoktu, huzurlu ve mutluydum. Gençlerin umudu vardı, şimdi hiçbir şey kalmadı” diyerek isyan etti. 

“EMEKLİLER PAZARDA AKŞAM ATILAN SEBZE VE MEYVEYİ TOPLUYOR”

Bir emekli vatandaş ise “Emekliler geçinebilmek için bir başkasının eline bakıyor. Pazarda akşam atılan sebze ve meyveyi topluyorlar. 10 bin liraya nasıl geçinecekler? Emekliler için “Hükümete dur” deme zamanıdır. Biz emekliler olarak Malatya’da Veli Ağbaba’yı destekliyoruz” dedi. 

“EMEKLİ BESLENEMİYOR, GİYİNEMİYOR”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, “Emekli beslenemiyor, giyinemiyor. Emekli en son ceketi 10 yıl önce almış. Hakikaten içler acısı bir durum var. 10 bin lirayla geçinmeye çalışıyor. Emekliye 8-12 bin lira arası promosyon verileceğini müjde ettiler. Sanki bunu her ay verecek. Hâlbuki üç yıllık promosyonu söylüyorlar, emekliyle dalga geçiyorlar” diye konuştu. 

“EMEKLİLERİN İNSANCA YAŞAMA KOŞULLARI ORTADAN KALKMIŞ DURUMDA”

“Emeklilerin insanca yaşama koşulları ortadan kalkmış durumda” diyen Ağbaba, şunları söyledi:
“Emekliler kahveye gidip çay içemiyor. 7 bin 500 TL alırken emekli daha rahattı, alım gücü yüksekti. Emekli, 7 bin 500 TL maaşla 28 kilo et alabilirken, bugün 21 kilo et alabiliyor. 104 kilo tavuk alabilirken, 64 kilo tavuk alabiliyor. Emekli maaşını tavuğa vursan 16 bin lira alması lazım. emekliye verilen müjde promosyon. Emeklinin yüzde 1’i devlet bankalarından promosyon alabiliyor. Emeklinin durumunu görmezden geliyorlar.”

“EMEKLİLERİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

Ağbaba, belediye başkanı olduğu zaman emekliler için kıraathaneler açacaklarını ifade ederek, “Halk Kart yapacağız ve bunu emeklilerimize vereceğiz. Emeklilerimiz belediye sosyal tesislerinden faydalanacak ve ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 10 bin TL komik bile değil her şey pahalı. Malatya’da en düşük kira 15 bin lira. Emekli en son elbisesini 10 yıl önce almış ama hala sesi duyulmuyor. Emekli sesini sandıkta duyuracak. “Emekliye uçakta indirim yapacağız” diyor. Emekli belediye otobüsüne binemiyor. Emeklinin aklıyla ala ediyorlar. Emeklilerimize gerekli desteği vereceğiz. Emeklilerin daha huzurlu ve keyifli yaşayacakları bir Malatya oluşturacağız” dedi.