Malatya’da son günlerde bir eğitim kurumunda öğrenci, eğitimci ve veli arasında yaşanan olay kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, konuya ilişkin ESENLİK A.Ş. tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bazı yorum ve değerlendirmelerde olayın Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ESENLİK A.Ş. ile ilişkilendirilmeye çalışılmasının doğru olmadığı ifade edildi.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, kamu kurumları ve tüm toplumsal alanlarda karşılıklı saygı, sağduyu ve hukukun esas alınması gerektiği vurgulandı.
“Kurumsal Bağ Kurulması Doğru Değil”
Açıklamada, ESENLİK A.Ş.’nin yüzlerce çalışanı ve geniş hizmet ağıyla Malatya’da önemli bir kurum olduğu belirtilerek, henüz yargı süreci tamamlanmamış olaylar üzerinden kurumun hedef alınmasının kurumsal güveni zedeleyebileceği kaydedildi.
Şirket yetkilileri, bireysel iddialar üzerinden kurumsal bir sorumluluk oluşturulmasının doğru olmadığını ve sürecin ilgili merciler tarafından yürütüldüğünü belirtti.
Genel Müdür Veysel Tay İstifa Dilekçesi Sundu
Yapılan açıklamada, olayın taraflarından biri olan ve aynı zamanda öğrenci velisi olduğu belirtilen ESENLİK A.Ş. Genel Müdürü Veysel Tay’ın, sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi ve kurumun yıpranmaması amacıyla istifa dilekçesini sunduğu bildirildi.
Açıklamada, kurum içi tahkikatın ve yasal sürecin hassasiyetle takip edileceği vurgulanarak, doğruluğu kesinleşmemiş iddialar üzerinden yapılan tek taraflı yorumlardan kaçınılması gerektiği ifade edildi.
“Sağduyu ve Sorumluluk Çağrısı”
ESENLİK A.Ş. tarafından yapılan açıklamanın sonunda, şehirdeki kurumlar, eğitim camiası ve tüm paydaşların sağduyu ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin önemine dikkat çekildi.
Şirket, Malatya’ya hizmet etme sorumluluğunu bundan sonra da aynı ciddiyet ve hassasiyetle sürdüreceğini belirterek kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.

