Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erzincan Kemah Depremi Malatya’da Hissedildi

2026 yılı 6 Şubat günü saat 14.16’da, merkez üssü Erzincan’ın

2026 yılı 6 Şubat günü saat 14.16’da, merkez üssü Erzincan’ın Kemah ilçesi HAKBİLİR bölgesi olan 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, başta Malatya olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Depremin ardından kısa süreli panik yaşanırken, vatandaşlar tedbir amaçlı evlerinden çıktı. İlk yapılan incelemelerde herhangi bir can kaybı ya da ciddi yapısal hasara rastlanmadığı bildirildi.

Ekipler Sahada İnceleme Yapıyor

AFAD ve ilgili kurumlara bağlı ekipler, depremin hissedildiği bölgelerde saha taramalarına başladı. Yetkililer, şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını, ancak kontrollerin titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

Malatya Valiliği ve yerel yönetimler de gelişmeleri yakından takip ederken, vatandaşlara resmi açıklamalar dışında paylaşılan bilgilere itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu.

Yetkililerden Vatandaşlara Uyarı

Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların yaşanabileceğini belirterek, vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Deprem sonrası hasar tespiti çalışmalarının tamamlanmasının ardından detaylı bilgilendirme yapılacağı bildirildi.

Depremle ilgili gelişmeler oldukça kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecek.