Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Kasapoğlu Apartmanı’nın yıkılması sonucu eşi Funda Karaaslan (39) ile çocukları Nurcan (22), Tuğba (21), Merve (16) ve Muhammed Sefa’yı (8) kaybeden Turgut Karaaslan (50), aradan geçen zamana rağmen acısının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.
Depremden kısa süre önce ailesiyle birlikte Kasapoğlu Apartmanı’na taşındıklarını anlatan Karaaslan, felaketin yaşandığı sırada TIR şoförlüğü yaptığı için İstanbul’da olduğunu, haberi alır almaz Malatya’ya döndüğünü ifade etti. Enkaz başında yaklaşık 1,5 gün beklediğini belirten Karaaslan, eşi ve çocuklarının aynı odada birbirlerine sarılı halde cansız bedenlerine ulaşıldığını söyledi.
“Burası Benim Evim Oldu”
Kasapoğlu Apartmanı’nın enkazında toplam 32 kişinin hayatını kaybettiği depremde yaşamını yitiren Karaaslan ailesi, Malatya Şehir Mezarlığı’ndaki Deprem Şehitliği’ne defnedildi. Karaaslan, fırsat bulduğu her an mezarlığa geldiğini, eşi ve çocuklarını burada ziyaret ettiğini dile getirdi.
Mezar başına çocuklarının hayattayken en sevdiği çikolataları bıraktığını söyleyen Karaaslan, mezar taşlarını öperek onlarla konuştuğunu belirterek, “Burası benim evim oldu. Buraya geliyorum, onlarla dertleşiyorum. Çikolata alıyorum çünkü hayattayken en çok onu severlerdi. Mezarlarını öpüyorum, sanki biraz olsun yanımdalarmış gibi hissediyorum” dedi.
“Benim Güneşim Söndü”
“Meğer mezarımıza taşınmışız” sözleriyle yaşadığı acıyı dile getiren Karaaslan, enkazın başına ilk geldiğinde kurtuluş ihtimalinin olmadığını anladığını söyledi. Karaaslan, “Bir insanın hayat hikâyesi biter derler ya, benim hikâyem o gün bitti. Benim güneşim söndü. Onlar kurtuldu, ben öldüm” ifadelerini kullandı.
Acısının hiçbir zaman dinmeyeceğini vurgulayan Karaaslan, “Bayramlar, 6 Şubat… Hepsi bana çok ağır geliyor. Bahçemize bir ev yapıyorduk, bitmek üzereydi. Şimdi ev bomboş duruyor. Orada oturamadılar ya, en çok ona yanıyorum. Acım hiç dinmedi, dinmeyecek” diye konuştu.
