Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Demirtaş: Battalgazi’deki 3.9’luk Deprem Endişe Verici Değil, Panik Yapmayın

Yer bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, Malatya Battalgazi’de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin normal olduğunu belirterek, sarsıntının DAFZ’nin sıkışmalı büklüm bölgesinde, haritada olmayan kısa bir kırık üzerinde bağımsız gerçekleştiğini açıkladı. Demirtaş, bilimsel dayanağı olmayan açıklamalarla panik oluşturanlara karşı vatandaşları uyardı.

Yer bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, Malatya Battalgazi'de meydana gelen 3.9

Malatya Battalgazi Depremi: Dr. Ramazan Demirtaş’tan ‘Endişe Verici Değil’ Açıklaması

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 6 Ekim 2025’te kaydedilen 3.9 büyüklüğündeki deprem, yer bilimci Dr. Ramazan Demirtaş tarafından değerlendirildi. Sarsıntının, Doğu Anadolu Fay Zonu (DAFZ) Erkenek ve Pütürge segmentleri arasındaki sıkışmalı büklüm bölgesinde yer alan ve Türkiye Diri Fay Haritası’nda bulunmayan kısa bir kırık üzerinde bağımsız olarak gerçekleştiği bildirildi.

Depremin Gülümuşağı-Uluköy hattında yaşandığını belirten Dr. Ramazan Demirtaş, “Korkulacak bir durum söz konusu değil,” dedi. Demirtaş, son 30 aylık süreçte aynı bölgede 4.0 ile 5.4 aralığında toplam 110 depremin yaşandığına dikkat çekerek, bu tür küçük, tetiklenmiş depremlerin normal olduğunu vurguladı.

06 Şubat 2023 ve 24 Ocak 2020 depremleri sonrasında bu tip sarsıntıların olağan olduğunu ifade eden Demirtaş, kamuoyunda panik oluşturmaya çalışan ve bilimsel veriden uzak açıklamalar yapan kişilere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.