Darende’de “İlk Evim Müstakil Arsa Projesi”nde Heyecan Dorukta
Malatya’nın Darende ilçesi Hacı Derviş Mahallesi’nde yürütülen ve yüzlerce vatandaşı ev sahibi yapacak olan “İlk Evim Müstakil Arsa Projesi”nde beklenen kura tarihi netleşti. Hak sahipleri, arsalarına kavuşmak için gün sayıyor.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, ada ve parsel numaralarının belirleneceği kura çekimi, 20 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.
Seyircisiz Yapılacak, Canlı Yayınlanacak
Şeffaflık ilkesiyle noter huzurunda yapılacak olan kura çekimi, koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz olarak düzenlenecek.
Ancak hak sahipleri ve projeye ilgi duyan tüm vatandaşlar, kura heyecanını canlı olarak takip edebilecek. Kura çekimi, projenin resmi YouTube hesabı üzerinden canlı yayınlanacak.
Projeyle Darende’de kendi evini yapmak isteyen vatandaşlar, arsa tapularına kavuşarak ilk adımı atmış olacak. Bu gelişme, ilçedeki konut ve emlak piyasasında hareketlilik yaratması bekleniyor.
