Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanlığı, 15 Ekim’de gerçekleştirilen 39. Olağan İl Kongresi sonrası mazbatasını İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Yeniden İl Başkanı seçilen Barış Yıldız, mazbata töreninin ardından yaptığı açıklamada, yeni yönetim ve örgütle beraber “Malatya’nın sesi soluğu olmaya devam edeceklerini” söyledi.
Malatya’nın Sorunlarına Çözüm Odaklı Yaklaşım
Başkan Barış Yıldız, konuşmasında kentin temel meselelerine odaklanacaklarını vurguladı. Yıldız, “Her alanda, her yerde Malatya’nın sorunlarının takipçisi olacağız, çözüm önerileri sunacağız,” dedi. Özellikle;
- Sözde teslim edilen ancak kimsenin oturamadığı TOKİ konutlarının,
- Kentin ciddi bir sorunu olan su meselesinin takipçisi olacaklarını aktardı.
Parti yönetiminin, kurulacak teknik komisyonlar aracılığıyla bu sorunlara sahip çıkıp çözüm önerileri sunacağını kaydetti.
İktidar ve Mücadele Çağrısı
Partisinin büyük kurultay sonrası “iktidar yolculuğuna devam edeceğini” dile getiren Yıldız, “Ekonomik krizin altında ezilen halkın tek umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir,” ifadelerini kullandı.
Yıldız, Malatyalılara da önemli bir çağrıda bulundu: “Sadece yönetim kurullarımız ile değil, bize inanan, destek olmak isteyen tüm Malatyalıları bizimle beraber mücadele etmeye, halkın iktidarını kurmaya davet ediyorum.”
Sözlerini, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığında bu ülkenin tüm sorunları çözülecek,” diyerek noktalayan Yıldız, çalışmalarına mahalle mahalle devam edeceklerini ve seçimlere her an hazır olduklarını belirtti.
