Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bayram Namazı Yoğunluğu Malatya Camilerini Doldurdu

Ramazan Bayramı namazı Malatya’da yoğun katılımla eda edildi, camiler dolup taşarken protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte saf tuttu.

Ramazan Bayramı namazı Malatya’da yoğun katılımla eda edildi, camiler dolup

Vali Seddar Yavuz ve Başkan Sami Er, Karagözlüler Camii’nde bayram namazı kılarak vatandaşlarla bayramlaştı.

Malatya’da Ramazan Bayramı namazı dolayısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren camilerde yoğunluk yaşandı. Kent genelinde 7’den 70’e vatandaşlar bayram namazını eda etmek üzere camilere akın etti.

Başta Kernek Karagözlüler Camii olmak üzere birçok camide doluluk oluşurken, bayram namazı huşu içerisinde kılındı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği namaz öncesinde vaaz veren Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendiren özel günler olduğunu ifade etti.

Aile Bağları ve Kardeşlik Vurgusu

Müftü Dolu, Nisa Suresi 36’ncı ayete atıfta bulunarak Allah’a ibadet edilmesi ve insanlara iyilik yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bir hadisi şerifi hatırlatarak selamlaşmanın yaygınlaştırılması, yardımlaşmanın artırılması ve akrabalık bağlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Bayramların aile bağlarını kuvvetlendirmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Dolu, büyüklerin ziyaret edilmesi ve küçüklerin sevindirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kırgınlıkların giderilmesi ve akrabalık ilişkilerinin korunmasının bayramların temel ruhu olduğuna işaret etti.

Dayanışma ve Yardımlaşma Çağrısı

Toplumsal dayanışmanın bayramların en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade eden Dolu, ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi gerektiğini belirtti. Bayramların paylaşma ve yardımlaşmanın en yoğun yaşandığı dönemler olduğuna dikkat çekti.

Kabir ziyaretlerinin önemine de değinen Dolu, geçmişle bağların güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması çağrısında bulundu.

Ümmet Bilinci Mesajı

İslam dünyasında yaşanan gelişmelere de değinen Dolu, özellikle Gazze ve Filistin başta olmak üzere yaşanan sıkıntıların bayramlarda daha derinden hissedilmesi gerektiğini belirterek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Protokol Vatandaşlarla Bayramlaştı

Malatya Valisi Seddar Yavuz ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bayram namazını Kernek Karagözlüler Camii’nde vatandaşlarla birlikte kıldı.

Namazın ardından cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan protokol üyeleri, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yoğun katılımın gözlendiği programda vatandaşlarla yakından ilgilenildi.

Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından namaz sonrası cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Vatandaşlar sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.