CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile il ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri Fuzuli Caddesi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Yıldız, caddede süren çalışmaların esnaf ve vatandaşları ciddi şekilde mağdur ettiğini söyledi.
Yıldız, “Fuzuli Caddesi’ni yıllarca ağaçların gölgesinde yürüdüğümüz, Malatyalıların nefes aldığı bir cadde olarak bilirdik. Ancak bugün kaldırımlar küçültülürken caddede tek bir ağaç dahi bırakılmamış. Tüm ağaçların kesilmiş olması kabul edilebilir bir durum değil” dedi.
Cadde üzerindeki esnafın ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade eden Yıldız, özellikle üst kısımdaki birçok işletmenin kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Ayrıca, bölgede bir haftadır elektrik verilemediğine dair şikayetler olduğunu ve altyapı çalışmaları nedeniyle yaşanan kesintilerin esnafı daha da zor duruma soktuğunu söyledi.
Fuzuli Caddesi’nin şehir içi ulaşımda önemli bir noktada bulunduğunu hatırlatan Yıldız, Kapalı Çarşı çevresindeki çalışmalar nedeniyle trafik yoğunluğunun arttığını ve çalışmaların yavaş ilerlediğine dair şikayetlerin sıkça kendilerine iletildiğini ifade etti.
Depremin üzerinden üç yıl geçtiğini hatırlatan Yıldız, “Yıkımlar tamamlandıktan sonra şehir merkezinde neredeyse kimsenin olmadığı bir dönem vardı. Bu çalışmalar o süreçte yapılmış olsaydı bugün çoktan tamamlanmış olurdu. Maalesef önce binalar yapılıyor, ardından altyapı çalışmaları başlatılıyor. Bu durum Malatya’da plansızlığın en somut örneklerinden biri” dedi.
Yeni yapılacak dükkanların küçüklüğünden duyulan rahatsızlığa da değinen Yıldız, “Esnafımıza 21 metrekarelik dükkanlar yerine şimdi 17 metrekarelik alanlar veriliyor. Konteynerlerden bile daha küçük alanlarda iş yapmaları büyük bir soru işareti” ifadelerini kullandı.
Yıldız, Fuzuli Caddesi’nin Malatya’nın prestij caddelerinden biri olduğunu belirterek, kesilen ağaçların ve uzun süren çalışmaların hem şehir estetiğine hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı. Çalışmaların hızlandırılması ve sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

