Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya’daki Deprem Sonrası Süreci İnceledi
Çeşitli programlara katılmak ve deprem bölgesinde devam eden çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Malatya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kentteki temaslarına Valilik ziyaretiyle başladı.
Sabah saatlerinde kente ulaşan Bakan Tekin, Malatya Valiliğinde Vali Seddar Yavuz ve kent protokolü tarafından karşılandı. Burada, Malatya’da yürütülen çalışmalar, eğitim yatırımları ve özellikle deprem sonrası süreçte devam eden projelere ilişkin detaylı bir brifing aldı. Bakan Tekin’in ziyaretinin temel odağını, afet sonrası normalleşme ve eğitim altyapısının güçlendirilmesi oluşturuyor.
Valilik temaslarının ardından Bakan Tekin, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığına geçerek yerel yönetim ve siyasi temsilcilerle de görüş alışverişinde bulundu.
Bakan Tekin’in gün içindeki programında, Battalgazi ilçesinde düzenlenecek olan Geleneksel Abdal Musa Lokması etkinliğine katılarak Malatyalı vatandaşlarla bir araya gelmesi de bekleniyor.
