ULUSDER ile DEİK’ten Malatya Ekonomisine Güç Birliği !
Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Derneği Başkanı Özcan Polat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu – DEİK Başkanı Nail Olpak’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye’nin ihracat vizyonu, uluslararası ticaretin geliştirilmesi, iş dünyasının küresel rekabet gücünün artırılması ve Malatya’nın yatırım potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Kurumsal üyesi olduğu DEİK’te gerçekleştirilen ziyarette, Malatya’da hayata geçirilmesi planlanan savunma sanayisi yatırımı da gündeme geldi. Görüşmede, DEİK İş Konseyleri aracılığıyla uluslararası yatırımcılarla kurulabilecek iş birlikleri, yeni pazar imkanları ve ihracat odaklı projeler üzerine kapsamlı fikir alışverişi yapıldı.
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan ULUSDER Başkanı Özcan Polat, Türkiye’nin üretim ve ihracat gücünü artıracak her türlü iş birliğine önem verdiklerini belirterek, “Malatya’nın sanayi ve üretim altyapısını daha güçlü bir noktaya taşımayı hedefliyoruz. Planladığımız savunma sanayisi yatırımıyla hem şehrimizin ekonomik kalkınmasına hem de ülkemizin yüksek katma değerli üretim hedeflerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. DEİK’in uluslararası iş ağı ve İş Konseylerinin sağlayacağı imkanların bu süreçte önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Polat, ULUSDER olarak uluslararası yatırım, üretim ve ihracatı destekleyen projeler geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “İş dünyamızın küresel pazarlardaki etkinliğini artıracak, yeni ticaret köprüleri kurulmasına katkı sağlayacak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Ziyaret sonunda Özcan Polat, misafirperverliği ve değerlendirmeleri dolayısıyla DEİK Başkanı Nail Olpak’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
