Malatya’da yeni mülki idare amirleri göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Malatya’ya atanan vali yardımcıları ile ilçe kaymakamları görevlerine başladı. Yeni atanan mülki idare amirleri, ilk olarak Malatya Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.
Valilikte gerçekleştirilen ziyarette, Malatya’ya atanan vali yardımcıları ve kaymakamlar Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi. Vali Yavuz, yeni görevlerine başlayan mülki idare amirlerine başarılar dileyerek, Malatya’nın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde önemli görevler üstleneceklerini ifade etti.
İlçelere atanan yeni kaymakamlar
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle;
- Ömer Tuğrul Kundakçı Battalgazi Kaymakamlığına,
- Ömer Sirkeci Darende Kaymakamlığına,
- Oğuzhan Öztürk Pütürge Kaymakamlığına,
- Gizem Bayguş Kuluncak Kaymakamlığına,
- Salih Ağar Arguvan Kaymakamlığına,
- Abdullah Emre Özefe Yazıhan Kaymakamlığına,
- Serhat Bağcı Doğanyol Kaymakamlığına,
- Muhammed Fazıl Tüzel Akçadağ Kaymakamlığına atandı.
Üç yeni vali yardımcısı göreve başladı
Kararname kapsamında ayrıca Şeyma Polat, Balak Emre Urhan ve Furkan Alpay, Malatya Vali Yardımcılığı görevine atandı. Yeni vali yardımcıları da görevlerine başlayarak Vali Seddar Yavuz’u ziyaret eden heyette yer aldı.
Malatya Valiliği’nde gerçekleşen buluşmada, yeni dönemde kamu hizmetlerinin etkin ve koordineli şekilde yürütülmesi ile vatandaş odaklı hizmet anlayışının güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Yeni atanan mülki idare amirlerinin, Malatya’nın yeniden imar ve ihya sürecine katkı sunmaları bekleniyor.


