Kurt Bu Kez Mahalle Girişinde Ortaya Çıktı
Malatya’nın Darende ilçesi, son zamanlarda peş peşe gelen kurt ihbarlarıyla çalkalanıyor. İlçenin farklı noktalarında sık sık görülen aç kurtlar, bu kez Ayvalı Mahallesi girişinde kendini gösterdi. Kırsal alanlardan yerleşim yerlerine kadar inen kurtların sayısındaki artış, bölge halkı arasında tedirginliğe yol açıyor.
Kameralara Bakıp Kayısı Bahçesinde Gözden Kayboldu
Mahalle girişinde cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, kurdun rahat tavırları dikkat çekti. Yol kenarında bir süre duraklayan yaban hayvanı, kendisini görüntüleyen vatandaşı fark edince kısa bir süre dönüp kameraya baktı. Çevreyi süzdükten sonra yönünü değiştiren kurt, bölgedeki kayısı bahçelerine doğru ilerleyerek gözden kayboldu.
Bölgede Kurt Popülasyonu Hızla Artıyor
Uzmanlar ve yerel kaynaklar, Darende ve çevresinde son yıllarda kurt popülasyonunda ciddi bir yoğunluk yaşandığını belirtiyor. Doğal yaşam alanlarında yiyecek bulmakta zorlanan ya da popülasyon artışı nedeniyle yeni bölge arayışına giren kurtların, özellikle kırsal mahalleleri mesken tuttuğu ifade ediliyor.
Vatandaşlara Hayati Uyarı: Yetkililer ve mahalle muhtarlıkları, özellikle hava karardıktan sonra dışarı çıkacak olan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kurtların sürü psikolojisiyle hareket edebileceği hatırlatılarak, gece saatlerinde yalnız yürünmemesi ve hayvan barınaklarının güvenli hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.
