Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Jimnastik Kampı

Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Artistik Jimnastik Yıldızlar Gelişim Kampı, Malatya’da gerçekleştirildi. 6 ilden gelen 17 sporcunun katıldığı kamp, milli takım seçmeleri için önemli bir aşama oldu.

Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Artistik Jimnastik Yıldızlar

Malatya, Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Artistik Jimnastik Yıldızlar Gelişim Kampı’na ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Orduzu Jimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen kamp, milli takım seçmeleri sürecinin önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.

29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda farklı illerden gelen genç sporcular bir araya gelirken, kamp sonunda milli takıma seçilecek isimlerin belirlenmesi hedefleniyor.

Seçme Kampı Yoğun Katılımla Sürüyor

Türkiye Jimnastik Federasyonu Artistik Jimnastik Branşı Teknik Sorumlusu Mehmet Bilgin, kampın sezon planlaması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bilgin, yılın ilk kampının Ocak ayında Bolu’da geniş katılımla gerçekleştirildiğini, Malatya’daki kampın ise seçilmiş sporcularla daraltılmış kadro üzerinden sürdüğünü ifade etti.

Toplam 17 sporcunun yer aldığı kampta 2 teknik sorumlu ve 6 antrenör görev alıyor. 6 farklı ilden davet edilen sporcular, yoğun bir antrenman programına tabi tutuluyor.

Uluslararası Hedef Budapeşte

Kamp sürecinin ardından 24-26 Nisan tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek sporcuların belirleneceği kaydedildi. Organizasyonda sporcular 6 alet üzerinden “all around” formatında mücadele edecek.

12-14 yaş grubundaki sporcuların yer aldığı kampın uzun vadeli hedefi ise 2032 Olimpiyatları olarak açıklandı. Teknik ekip, iddialı bir kadro ile madalya hedeflediklerini belirtti.

Malatya’nın Spor Altyapısı Öne Çıktı

Malatya’da ilk kez böyle bir kampın düzenlendiğine dikkat çeken yetkililer, kentin spor altyapısının organizasyon için uygun olduğunu vurguladı. Tesislerin fiziki şartları, antrenman alanları ve sosyal imkanlarının beklentileri karşıladığı ifade edildi.

Malatya Jimnastik İl Temsilcisi Abuzer Karakuş da kampın kent için önemli bir kazanım olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Karakuş, ilerleyen süreçte benzer organizasyonların Malatya’da devam edeceğini söyledi.

Kampa katılan sporcular ise organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek Malatya’daki tesislerin kamp için uygun olduğunu ve milli takım hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade