Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MAGİNDER Öncülüğünde Malatya 2030 Çalıştayı Başlıyor

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) öncülüğünde 28 Mart’ta Mövenpick Otel’de başlayacak Malatya 2030 Çalıştayı, şehrin yeniden yapılanma sürecine katkı sunacak. Çalıştay, 10 ayrı masada eğitim, sanayi, sağlık ve sosyal yaşam başta olmak üzere şehrin tüm alanlarını ele alacak.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) öncülüğünde 28 Mart’ta Mövenpick

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, dernek binasında düzenlenen basın toplantısında, 28 Mart Cumartesi günü Mövenpick Otel’de başlayacak Malatya 2030 Çalıştayı ile ilgili bilgi verdi. Karademir, çalıştayın amacının şehrin geleceğini ortak akıl ve uygulanabilir çözümlerle şekillendirmek olduğunu vurguladı.

Karademir, Malatya’nın 6 Şubat depremi sonrası yaşadığı yıkımı hatırlatarak, şehrin yeniden yapılanma sürecine girdiğini ifade etti. “Malatya, 100 yılın felaketini yaşadı. Bizler sivil toplum örgütleri olarak, şehrimizin kısa ve uzun vadeli vizyonunu oluşturmak için bu çalıştayı başlattık. 2030 çalıştayıyla 5 yıllık, 2050 vizyonuyla ise 25 yıllık yol haritası çıkaracağız” dedi.

Çalıştay, 10 ayrı masada üniversite profesörleri, sivil toplum temsilcileri ve kamu kurumlarının uzmanlarını bir araya getirecek. Her masada ele alınacak konular arasında sanayi, eğitim, sağlık, basın, demografik yapı, ulaşım ve sosyal yaşam yer alıyor. Masalarda ortaya çıkan çözüm önerileri rapor haline getirilerek tüm paydaşlarla paylaşılacak.

Karademir, basının sürece katkısına dikkat çekerek, özel bir basın masasının oluşturulduğunu ve objektif takip ile çözüm önerilerinin gündeme taşınacağını söyledi. Ayrıca Malatya’nın tarihi ve kültürel değerlerinin çalıştayın gündeminde olacağını, çarşı kültürünün yeniden canlandırılmasının ve yeni alt merkezlerin oluşumunun ele alınacağını belirtti.

Çalıştayın temel hedefleri şöyle özetlendi: ortak akıl ile şehir planlamasını sağlamak, sivil toplum, kamu ve iş dünyasının birlikte hareket etmesini temin etmek, eğitim, sanayi, ulaşım ve sosyal yaşam alanlarında uygulanabilir çözüm önerileri geliştirmek ve 2030 ile 2050 vizyonlarını kapsayan şehir yol haritasını oluşturmak.

Çalıştay koordinatörü Mesut Özdemir, sürecin detaylarını anlattı. Özdemir, masalarda ele alınacak konuların veri ve istatistiklerle desteklenip rapor haline getirileceğini, hedefin Malatya’nın 25 yıllık yol haritasını oluşturmak ve uygulanabilir öneriler sunmak olduğunu söyledi.

Karademir, tüm Malatyalıları ve basın mensuplarını çalıştaya davet ederek, “Ortak akıl ve şeffaf çalışmalarla şehrimizin geleceğini inşa edeceğiz. Malatya’nın güçlü ve yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalı” dedi.