Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de Hava Soğuyor: Yağış ve Toz Taşınımı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye genelinde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceğini, yağışların etkili olacağını ve özellikle Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımına bağlı çamur yağmuru görülebileceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Türkiye genelinde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde bu hafta hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacak. Orta Akdeniz kaynaklı sistemin etkisiyle ülke genelinde yağışların görülmesi bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, özellikle batı kesimlerde sıcaklıkların kısa sürede hissedilir derecede azalacağını, doğu bölgelerde ise yağış ve toz taşınımının etkisini sürdüreceğini belirtti.

Toz Taşınımı ve Çamur Yağmuru Uyarısı

Hafta başından itibaren etkili olan toz taşınımının özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde devam ettiği bildirildi. Yetkililer, yarın ve perşembe günü bu bölgelerde yağışların çamur şeklinde görülebileceğini vurguladı.

Toz taşınımının hava kalitesini olumsuz etkilemesi nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.

Toroslar’da Kar Yağışı Bekleniyor

Yağışların genel olarak sağanak şeklinde olacağı ifade edilirken, Toroslar’ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebileceği belirtildi. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Üç Büyükşehirde Hava Durumu

Meteoroloji verilerine göre, yarın:

genelinde yağış bekleniyor. Perşembe günü ise bu üç büyükşehirde parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Hafta sonuna doğru sıcaklıkların Ankara’da 13, İstanbul’da 16 ve İzmir’de 17 dereceye kadar yükselmesi öngörülüyor.

Perşembe Sabahına Dikkat: 8-10 Derecelik Düşüş

Uzmanlar, perşembe sabahı itibarıyla özellikle batı bölgelerde ani sıcaklık düşüşlerine karşı uyarıda bulundu. İki gün içinde sıcaklıklarda yaklaşık 8-10 derecelik bir azalma bekleniyor.

Sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.