Olay 2024 Yılında Meydana Gelmişti
Olay, 24 Eylül 2024 tarihinde Malatya’da yaşandı. Recep Karayiğit ile boşanma aşamasındaki eşi Nuran Karayiğit arasında otomobil içerisinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Recep Karayiğit, yanında bulunan tabancayla eşine ateş etti.
Göğsünden vurulan Nuran Karayiğit, sanık tarafından otomobille hastaneye götürüldü. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kadın hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Recep Karayiğit, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mahkemeden Ağırlaştırılmış Müebbet Kararı
Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Recep Karayiğit, maktulün yakınları ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, sanığın “eşini tasarlayarak öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda sanığı “kadına karşı eşini tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Avukattan Açıklama: “Umarım Caydırıcı Olur”
Kararın ardından açıklama yapan Nuran Karayiğit’in avukatı Abdullah Topuz, verilen cezanın önemine dikkat çekti. Topuz, “Adalet yerini buldu. Ülkemizin kanayan yaralarından biri olan kadın cinayetlerinden toplum ve vicdanımız bıkmıştı. Umarım bu ceza caydırıcı olur ve bir daha böyle acılar yaşanmaz” ifadelerini kullandı.
Mahkeme kararı, Malatya’da ve kamuoyunda kadın cinayetlerine karşı verilen mücadelenin önemini bir kez daha gündeme getirdi.
