Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Kar Tatili: 9 İlçede Okullar 1 Gün Tatil Edildi

Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 9 ilçede okullar 13 Ocak Salı günü tatil edilirken, kent merkezinde eğitime ara verilmedi. Yazıhan ilçesinde ise yalnızca taşımalı eğitim durduruldu.

Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle

MALATYA – Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle kar tatili haberleri peş peşe gelmeye başladı. Kent merkezinde eğitime ara verilmezken, 9 ilçede tüm okullar için 1 günlük tatil kararı alındı.

Valilik ve ilçe kaymakamlıklarından yapılan açıklamalara göre; Arapgir, Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Kuluncak, Hekimhan, Darende, Akçadağ ve Arguvan ilçelerinde 13 Ocak 2026 Salı günü tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi.

Kararların, beklenen yoğun kar yağışı, hava sıcaklıklarındaki düşüş ve ulaşımda yaşanabilecek buzlanma riskleri doğrultusunda tedbir amaçlı alındığı bildirildi.

Öte yandan Yazıhan ilçesinde ise yalnızca taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Kamu Personeline İdari İzin

Alınan karar kapsamında söz konusu ilçelerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı tüm eğitim kurumları ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan;

  • Malul, gazi, engelli ve hamile personel

  • Anaokulu veya kreşe devam eden çocuğu bulunan çalışanlardan biri

  • Engelli çocuğu bulunan personelden biri

13 Ocak Salı günü idari izinli sayılacak.

Yetkililer, alınan tedbirlerin vatandaşların ve öğrencilerin güvenliği için uygulandığını belirterek, hava koşullarına bağlı gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı.