Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Malatya’da Tarihi Eser Operasyonu: Doğanşehir’de Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen tarihi eser operasyonunda aralarında sikke ve şarap kadehinin de bulunduğu çok sayıda eser ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen tarihi eser operasyonunda

Malatya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı KOM Şube Müdürlüğü ve Doğanşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kültür mirasını korumaya yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında tarihi eser kaçakçılarına darbe vurdu. Edinilen bilgilere göre, ilçede kaçak kazı ve tarihi eser ticareti yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Ele Geçirilen Eserler Koruma Altına Alındı

Gerçekleştirilen başarılı operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen geniş bir yelpazede materyal ele geçirildi. Aramalarda; 21 adet sikke, 3 adet yüzük, 18 adet farklı formlarda obje ve 1 adet tarihi şarap kadehi muhafaza altına alındı.

2 Şüpheli Gözaltında

Olayla ilgili bağlantılı olduğu tespit edilen 2 şüpheli şahıs, jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken, ele geçirilen eserlerin dönem tespiti ve detaylı incelenmesi için Malatya Müze Müdürlüğü’ne teslim edildiği öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin bölgedeki kaçakçılıkla mücadele ve soruşturma süreçlerini titizlikle sürdürdüğü bildirildi.