Google Haber İnisiyatifi (GNI), Google Türkiye Eğitim Danışmanı Özgür Mehmet Kütküt’ün katılımıyla gerçekleştirilecek yeni Yapay Zeka ve Dijital Beceriler eğitim programına gazetecileri, medya kuruluşlarını ve haber merkezlerini davet etti.
Program, Google’ın haber üreten kurumlara yönelik geliştirdiği araçları ve dijital yetkinlik imkanlarını kapsayan geniş bir içerik sunacak. Eğitimde, haber süreçlerine entegre edilebilecek Google Arama tekniklerinin yanı sıra gazetecilikte yapay zekanın kullanımına ilişkin uygulamalı sunumlar yapılacak. Katılımcılar, Gemini, NotebookLM ve Google Pinpoint gibi yapay zeka destekli ürünlerin pratik kullanım yöntemlerini ayrıntılı şekilde öğrenme fırsatı bulacak.
Eğitimin Öne Çıkan Başlıkları
-
Hedef kitlenizi anlamak ve büyütmek (Google Arama, Google Trends)
-
Gazetecilikte yapay zeka araçlarını kullanma (Pinpoint, NotebookLM, Gemini)
-
Dijital güvenlik ve gazetecilik
Program Detayları
-
Format: Yüz yüze, 3 saatlik eğitim
-
Sertifikasyon: Eğitime katılıp eğitim sonrası anketi tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.
Google Haber İnisiyatifi (GNI) Ekibi tarafından organize edilen eğitim programı, gazetecilerin dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamalarını ve yapay zeka teknolojilerini etkin şekilde kullanmalarını hedefliyor.
Tarih: 3 Aralık 2025, Çarşamba
Yer: İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu
Saat: 10.00 – 13.00

