Balkondan Halı Silkelemek Artık Suç: Yargıtay Emsal Kararı Onadı
Balkonundan veya penceresinden halı silkeleyen, çöp atan ve komşularını rahatsız eden kişileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, komşuluk hukukunu hiçe sayan bir kişiye verilen 3 aylık hapis cezasını onadı.
Malatya’da Başlayan Süreç
Olay, Malatya’da bir kişinin, sürekli olarak balkonuna çöp atan ve halı silkeleyen komşusunu uyarmasıyla başladı. Tüm uyarılara rağmen bu eylemlerine devam eden şahıs hakkında, rahatsız edilen komşunun şikayeti üzerine “kişilerin huzur ve sükûnunu bozma” suçundan dava açıldı.
Yerel Mahkeme 3 Ay Hapis Cezası Verdi
Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, suçsuz olduğunu iddia etse de mahkeme, sanığın eylemleriyle komşusunun huzurunu bozduğuna kanaat getirdi. Mahkeme, sanığa bu suçtan 3 ay hapis cezası verdi.
Yargıtay Kararı Onadı: Hukuka Uygun Bulundu
Sanığın kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı. Daire, yargılama sürecinde herhangi bir hukuka aykırılık görmediğini ve mahkûmiyet kararının usul ile kanuna uygun olduğunu belirtti.
Bu Yargıtay kararı, balkondan halı silkelemek ve çöp atmak gibi eylemlerin, komşuluk ilişkilerinde huzur ve sükûnu bozma suçu kapsamında değerlendirilebileceğini gösteren emsal niteliği taşıyor.
