Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başharık Gençlik Merkezi “Yıl sonunda tamamlanacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Başharık Mahallesi’nde yapımı devam eden Gençlik Merkezi, Spor Sahası ve Çevre Düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Başharık Mahallesi'nde yapımı devam

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Başharık Mahallesi’nde yapımı devam eden Gençlik Merkezi, Spor Sahası ve Çevre Düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Yüzde 40 seviyesindeki projenin yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Başharık Mahallesi’nde inşa edilen Gençlik Merkezi ve Spor Sahası inşaatı hızla yükseliyor. Toplam 6 dönümlük alanda yürütülen çalışmalarda, 500 metrekare kapalı alana sahip olacak gençlik merkezinde kütüphane, kitap kafe ve fitness salonu bulunacak.

Proje kapsamında ayrıca kapalı futbol sahası, açık basketbol ve voleybol sahaları da inşa ediliyor. Mahallenin çehresini değiştirecek olan projede, 4 dönümlük peyzaj alanı, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, havuz ve yürüme parkuru da yer alıyor. İnşaatın şu anda yüzde 40 seviyesinde olduğu ve yıl sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

“38 şantiye noktasında çalışmalar sürdürülüyor”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, inceleme sonrası yaptığı açıklamada projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü belirterek, “Başharık Gençlik Merkezi, Spor Sahası ve Çevre Düzenleme işi yüzde 40 seviyesinde” dedi.

Malatya’nın birçok noktasında spor yatırımlarının yükseldiğini kaydeden Başkan Er, “Spor ve gençlik merkezi yatırımlarımız var. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızın 38 noktada kurduğu şantiyelerde çalışmaları sürdürülüyor. MASKİ ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığının da birçok noktada yatırımları var” bilgisini paylaştı.

“Malatya’mızın her tarafında spor kompleksleri yükseliyor”

Başharık Gençlik Merkezi ve Spor Sahalarının sadece mahalleye değil, bölge için de önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Başkan Sami Er, şunları söyledi:

“Gençlik merkezimizde alt katta spor salonu, üst katta ise kütüphane ve kitap kafe olacak. Bunun yanında kapalı halı saha, açık basketbol ve voleybol sahaları yapılıyor. Malatya’mızın her tarafında spor kompleksleri yükseliyor. Mahalle sakinlerimiz ve gençlerimiz rahat bir şekilde bu tesislerden faydalanacaklar.”

Başkan Er, 6 dönümlük alanın 2 dönümünün spor tesisleri, 4 dönümünün ise mahallelinin faydalanacağı park ve yeşil alan olacağını vurguladı. Er, “Bunun yanında çocuk oyun alanları da yapılacak. Malatya ayağa kalkıyor. Şehrin her tarafında hummalı bir çalışma yürütülüyor. 2026’nın ilk çeyreğinde üst yapı bitecek. Devasa işler yapıyoruz” dedi.