İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın da aralarında bulunduğu 81 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine büyük darbe vurulduğunu açıkladı.
Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatlarıyla yürütülen operasyonlarda, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlükleri, polis ekipleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personeli görev aldı.
46 Şüpheli Yakalandı
Operasyonlarda 8’i yabancı uyruklu olmak üzere 46 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, başarılı çalışmalardan dolayı güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” ifadelerini kullandı.
Düzensiz Göçe Karşı Mücadele 7/24 Devam Ediyor
Yerlikaya, düzensiz göçün önlenmesi amacıyla 81 ilde, hudut kapılarında ve denizlerde kesintisiz operasyonların sürdüğünü vurguladı. Malatya dahil birçok ilde yapılan bu kapsamlı operasyonların, Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelesindeki kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti.



